Schilder Helmond

Zoekt u een schilder in Helmond? Dan is Schilder Willems het schildersbedrijf dat u zoekt. Wij kunnen al uw schilderwerkzaamheden uit handen nemen, zowel binnen als buiten uw huis. Ons focusgebied als schilder in Helmond, ligt in de regio Nijmegen, Land van Cuijk en Maasduinen. Wanneer we aan de slag gaan met het schilderen van uw pand, dan doen we dit met uiterste zorg. Wij zijn oprecht trots op ons werk en we vinden het belangrijk dat u 100% tevreden bent. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Met meer dan 40 jaar ervaring in het schildersvak hebben we de expertise om elke schilderopdracht tot een succes te maken.

Binnenschilder in Helmond of omstreken nodig?
Heeft u een binnenschilder nodig voor de schilderwerkzaamheden aan de binnenkant van uw woning of bedrijfspand? Als schilder in Helmond kunnen wij een nieuwe verflaag toevoegen zodat u uw woning weer als nieuw kan ervaren. Wanneer u een schilder in Helmond in moet schakelen? Een goed signaal is wanneer de wanden en de plafonds geel uit beginnen te slaan. Daarnaast is eventuele schade of slijtage ook een signaal om uw woning van nieuwe verf te voorzien. Naast dat verf een extra beschermlaag toevoegt aan uw woning, is het ook mogelijk om uw woning te verven om deze beter aan te laten sluiten bij uw interieur. Wanneer u uw schilderwerk uitbesteed aan Schilder Willems dan bent u verzekerd van goed kwalitatief hoog werk. Als schilder maken we gebruik van duurzame materialen en staat service bij ons hoog in het vaandel.

Schakel een buitenschilder in Helmond of omstreken in
Naast de schilderwerkzaamheden aan de binnenkant van uw woning, kunnen wij ook het schilderen van de buitenkant van uw pand uit handen nemen. Een goed signaal om een buitenschilder in te schakelen is wanneer uw woning of bedrijfspand scheurtjes of afgebladerde verf op de raamkozijnen of buitendeuren begint te vertonen. Wanneer slijtage of beschadigingen zichtbaar worden, kunnen we door middel van een nieuwe verflaag uw woning voor de komende jaren beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden. Naast dat een nieuwe laag verf het uiterlijk van uw woning drastisch verbeterd, zorgt deze beschermlaag ook voor een langere levensduur en een verhoging van de waarde van uw pand.

All-round schilder uit Helmond
Als schilder in Helmond kunnen wij u ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Naast het schilderen van de muren, kozijnen, het plafond of de dakkapel kunnen we u ook verder helpen bij het spuiten van uw woning, het plaatsen en vervangen van alle soorten isolerend dubbelglas, timmerwerk, het geven van kleuradvies en het aanbrengen van wandbekleding. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons verf in te kopen.

Meerjarig onderhoudsplan door de schilder in Helmond
Met een goed onderhoudsplan bent u voor lange tijd verzekerd van een goed verzorgd verfsysteem. Wanneer wij het werk onder het Huisschilderplan® keurmerk bij u uitvoeren, ontvangt u een garantiecertificaat. Dit betekent dat onze schilder uit Helmond regelmatig het schilderwerk komt inspecteren en zo nodig komt bijwerken. En u heeft geen zorgen meer, uw huis is voor lange tijd beschermd tegen weer en wind.

Kleurenadvies, passend bij een nieuw interieur
Als schildersbedrijf denken we graag mee over de nieuwe kleur van uw woning. Zo begrijpen wij dat het fijn kan zijn om te sparren met een bedrijf met ervaring. Bij Schilder Willems hebben we in de afgelopen veertig jaar enorm veel opdrachten meegemaakt. Hierdoor weten we welke kleuren wel, en welke kleuren geen goede combinatie zijn. Indien gewenst, is het mogelijk om met ons een kleurenadvies in te plannen. Tijdens dit kleurenadvies bespreken we uw persoonlijke wensen en vertalen we deze door naar een passend kleuradvies. Wij zijn volledig op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen, waardoor we uw huis om kunnen toveren tot een waar paleis.

Verschillende soorten verf worden gebruikt door dé schilder in Helmond
Wanneer we aan de slag gaan met schilderopdrachten, dan komen hier verschillende soorten verf bij kijken. Elke soort verf heeft een andere werking en wordt daardoor gebruikt voor verschillende doeleinden. Om u een beter beeld te geven van de verschillende soorten verf die we gebruiken, hebben we de meest gebruikte verfsoorten onderstaand opgesomd.

Alkydverf:
Ook deze verfsoort wordt vooral gebruikt bij het schilderen van houten ondergronden als kozijnen, deuren en geveltimmerwerk. Zowel voor binnen als buiten schilderopdrachten is alkydverf een veel voorkomende verfsoort.

Beits:
Beits is geschikt voor onder andere schuttingen en tuinhuizen. Beits is over het algemeen kleurloos en behoud de warme uitstraling van het hout. Als buitenschilder kan deze verfsoort niet aan het geheel ontbreken.

Hoogglans lakverf:
Hoogglans lakverf is een verfsoort met een glanzende uitstraling. Deze hogere glansgraad voorkomt vuilaanhechting, waardoor de verflaag mooier blijft. Door deze hogere glansgraad is deze verfsoort ideaal in gebruik bij het verven van deuren en raamkozijnen.

Lakverf:
De verfsoort lakverf heeft over het algemeen een beschermend karakter. Door de harde toplaag is deze verfsoort extra geschikt voor schilderwerk aan de buitenkant van het pand. Door deze harde toplaag geeft deze verfsoort houtwerk aan de buitenkant van uw woning een robuuste kras- en stootvastheid. In Nederland hebben we (helaas) te maken met wisselende weersomstandigheden, waardoor 'kaal' hout snel beschadigd. Als schilder in Helmond maken we gebruik van lakverf om de buitenkant van uw woning beter te beschermen tegen beschadigingen.

Structuurverf:
Structuurverf zorgt voor een verrassend effect en is voor veel verschillende mogelijkheden toepasbaar. Met het gebruik van structuurverf bent u als schilder zeer flexibel. Door het ruwe oppervlak dekt deze verfsoort zeer goed.

Schilderwerk in Helmond uitbesteden of zelf aanpakken?
Wanneer u overweegt om zelf met de kwast of roller op de ladder te gaan staan, dan is het van belang om goed voorbereid te werk te gaan. Allereerst is het van belang om voorafgaand aan de werkzaamheden even het weer te checken, met behulp van bijvoorbeeld Buienradar. Naast de weersomstandigheden moet u ook genoeg kennis hebben van de beste verfsoorten. Als laatste willen we u ook waarschuwen om zorgvuldig en veilig te werk te gaan. Zo komt u tijdens het verven van uw woning niet voor verrassingen te staan. Indien u uw schilderwerkzaamheden liever uitbesteed, dan bent u bij Schilder Willems aan het goede adres. Wanneer u uw werk uitbesteed aan een vakkundige schilder uit Helmond, zoals Schilder Willems, dan kunt u ervan uit gaan dat wij alle vakkennis hebben om u te verrassen. Zo zijn wij gespecialiseerd in allerlei soorten schilderopdrachten. Hierbij kunt u denken zowel binnen- en buitenschilder opdrachten. Naast dat wij alle expertise en materialen in huis hebben, bespaart u bij het uitbesteden van uw schilderwerk veel tijd en moeite. Daarnaast is het mogelijk dat wanneer u niet de juiste materialen gebruikt, het uiteindelijke resultaat tegenvalt en u als nog naar een specialistische schilder moet gaan om het werk in orde te maken.

Laat uw schilderwerk uitvoeren door een schilder in Helmond
Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar staan wij als Schilder Willems voor. Met meer dan 40+ jaar ervaring in het vak, zijn wij gespecialiseerd in zowel binnen- als buitenschilderwerk. Wij zijn oprecht trots op ons werk en staan te springen om ook voor u aan het werk te gaan. Bent u benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk dan eens de referenties op onze website. Wanneer u meer informatie wilt ontvangen over wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Dan willen we u vragen om gerust eens contact op te nemen.