Winterschilder
Winterschilder

Winterschilder

Is uw woning toe aan een nieuwe laag verf en kunt u niet wachten tot de warme maanden? Dan is de winterschilder dé oplossing. Een winterschilder schildert uw woning in de koude maanden met dezelfde kennis en kunde als dat een binnen- of buitenschilder dit zou doen. Wij van Schilder Willems hebben de expertise om het gehele jaar schilderwerk te kunnen verrichten. Zowel in de zomer als in de winter kunnen wij uw woning of bedrijfspand voorzien van een geheel nieuwe uitstraling.

Wat is een winterschilder?

Het verschil tussen een winterschilder en een reguliere schilder? Gewoonweg de periode waarin zij aan de slag gaan met het schilderwerk. Een normale schilder kan net zo goed een winterschilder zijn. Echter, is het wel van belang om bij het schilderen in de koude maanden van het jaar, goed voorbereid te werk te gaan. Zo is het prima mogelijk om ook in de wintermaanden uw woning te laten schilderen.

Buiten schilderen in de winter

Buiten schilderen in de winter. Wanneer het buiten kouder begint te worden en u toch uw woning wilt laten schilderen, dan denken mensen al snel dat dit helemaal niet mogelijk is. Dit klopt echter niet helemaal. Er zijn wel een aantal factoren waar je bij het buiten schilderen in de winter rekening mee moet houden.

Als winterschilder houden wij rekening met de volgende factoren:

  • Temperatuur;
  • Luchtvochtigheid;
  • Weersomstandigheden.

Buiten schilderen in de winter bij lage temperaturen

Het gehele jaar kan er geschilderd worden. Zo ook in de winter. Tegenwoordig heeft u zelfs speciale verf die bedoeld is om te schilderen bij lage temperaturen. Met behulp van deze verf kan er zelfs buiten in de winter geschilderd worden bij temperaturen tot -5 graden Celsius. De schilder zal dan wel het hout of het oppervlak moeten verwarmen tot boven het vriespunt. Nadat het oppervlak is verwarmd, kan de schilder gerust aan de slag.

Buiten schilderen in de winter bij lage luchtvochtigheid

Over het algemeen gaat hoge kwaliteit schilderwerk niet samen met een te hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van het buiten schilderwerk in de winter. Wanneer we kijken naar de weersomstandigheden die invloed hebben op het schilderwerk, dan is vooral de luchtvochtigheid een graadmeter om in de gaten te houden. Het voordeel van schilderen in de winter is echter wel dat de luchtvochtigheid dan over het algemeen laag is. Daarom zou u in sommige gevallen beter kunnen schilderen op een koude winterdag dan op een warme zomerdag.

Winterschilder, beschikbaar bij wisselende weersomstandigheden

Wanneer u van plan bent om de buitenkant van uw woning te schilderen in de winter, dan is het verstandig om voorafgaan even Buienradar te checken. In de koude maanden kan u namelijk te maken krijgen met wisselende weersomstandigheden. Deze wisselingen zijn niet ideaal voor een winterschilder. Wel hebben we bij Schilder Willems de expertise in huis om ook bij wisselende weersomstandigheden gewoon te presteren. Zo is het mogelijk om zowel de winterschilder als het oppervlak voorafgaand aan de aanvang van de opdracht, af te dekken met een scherm of ander afdekmateriaal.

Wat zijn de ideale weersomstandigheden bij het schilderen in de winter?

Ondanks dat er tegenwoordig steeds meer professionele verven zijn waarmee u in de winter kunt schilderen, gaan vorst en verf nog steeds niet samen. Door de vorst kan de verf namelijk niet goed drogen. De ideale temperatuur voor het schilderen in de winter ligt dus in ieder geval rond het nulpunt. Schilderen onder de 0ºC raden we af. Wilt u toch onder het nulpunt schilderen, dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze winterschilder.

Welke verf gebruiken we in de winter?

Bij lage temperaturen kan het drogen van de verf voor problemen zorgen. Dit heeft als gevolg dat vochtwaasvorming ontstaat en dat het geverfde oppervlak kan mat worden. In deze situatie worden er verfproducten gevraagd die ook kunnen presteren onder minder gunstige omstandigheden. Als winterschilder maken we bij Schilder Willems gebruik van verschillende soorten verf die geschikt zijn voor koude en vochtige dagen, zodat we u ook op koude dagen van goede kwaliteit kunnen voorzien.

Garantie schilderwerk buiten: meerjarig onderhoudsplan

Wist u dat we ook een onderhoudsplan kunnen realiseren, waardoor u uw woning voor een lange tijd beschermd tegen de koude wintermaanden? Met een goed onderhoudsplan bent u voor lange tijd verzekerd van een goed verzorgd verfsysteem. Dit betekent dat wij regelmatig het buiten schilderwerk komen inspecteren en zo nodig bijwerken. En u heeft geen zorgen meer. uw huis is voor lange tijd beschermd tegen weer en wind.

Waarom een winterschilder inschakelen?

Het inschakelen van een winterschilder van Schilder Willems biedt vele voordelen. Allereerst bespaart het u een hoop tijd en moeite. Deze tijd kunt u investeren in activiteiten die u leuk vindt. Daarnaast maken wij gebruik van professionele materialen en hebben wij de kennis en expertise om ook in de wintermaanden uitermate goed werk te leveren.

Wanneer wij uw woning of bedrijfspand voorzien hebben van een nieuwe laag verf, dan is uw pand geheel beschermt tegen de weersinvloeden die nog komen gaan. Wanneer u uw schilderwerk aan wilt pakken om beschadigingen of slijtage tegen te gaan, dan kan dit niet altijd wachten tot de lente/zomer. Daarom kan het een goede keuze zijn om al in de winter te starten met het schilderwerk.

Winterschilder gezocht? In de wintermaanden kunnen wij snel aan de slag

In de wintermaanden kunnen we vrijwel direct aan de slag met het uitvoeren van de schilderwerkzaamheden. Bent u op zoek naar een winterschilder voor uw schilderwerkzaamheden? Dan bent u bij Schilder Willems aan het juiste adres. Zowel voor schilderwerk aan de binnen- en buitenkant van uw pand kunt u ons het gehele jaar inschakelen. Daarnaast hebben wij, in de afgelopen veertig jaar, onze dienstverlening verder uitgebreid naar onder andere spuitwerk, beglazing, timmerwerk en wandbekleding. Neem contact met ons op en schakel een winterschilder in voor het schilderen in de donkere en koude maanden van het jaar.